Minä ja me

Kennel Rantakaupin sijaitsee Kalannissa, Uudenkaupungin kupeessa, maaseudun rauhassa. Perheeseemme kuuluu lisäkseni avomieheni Kai sekä tietysti karvaiset perheenjäsenet saksanpaimenkoira Cruella Katrei "Cora",  kk.mäyräkoirat Quickmatch Trixande Frilla "Rilla", Råtassen's Æssi "Ronna" ja Rantakaupin Uniikki Ursula "Ulpu".

Kiinnostukseni koiriin alkoi varmaan heti ensimmäisen koiran nähtyäni. Koiranharrastusta pääsin aloittelemaan 70-luvun lopussa naapureiden ja tuttujen koirien kanssa. Vihdoin -82 sain ensimmäisen oman koirani, kultaisen noutajan, jonka kanssa opettelin koiramaailman saloja niin näyttelykehissä, metsässä, kentällä kuin kasvattajana.

Vuonna -88 ostin ensimmäisen saksanpaimenkoirani. Sen jälkeen saksanpaimenkoiria on ollut koko ajan yksi tai useampia. Vielä teki mieli jotain pientä rotua ja pitkän harkinnan tuloksena kotiini muutti musta kääpiösnautserinarttu -94. Avomieheni metsästysharrastuksen myötä on laumaan tullut vielä karkeakarvainen mäyräkoira -04 sekä osaomistuksessa oleva karjalankarhukoira -06, joiden myötä tutuksi ovat tulleet niin ajavan, haukkuvan kuin jäljestävänkin metsästyskoiran käyttö.

Vuosien mittaan olen harrastanut koirieni kanssa eri palveluskoiralajeja sekä tokoa, agilityä, mejää ja näyttelyitä sekä eri metsästyskoiralajeja. Raunioillakin on tullut käytyä. Olen toiminut monessa seurassa kouluttajana, hallituksen pj:na , sihteerinä tai muuten vain aktiivisena rivijäsenenä. Vuosien varrella olen kouluttautunut toko- ja agility-koulutusohjaajaksi ja -toimitsijaksi, tokon liikkeenohjaajaksi sekä  pk- että mäaj- että mejä- koetoimitsijaksi.
Metsästäjätutkinnon suoritin 2009. Viimeisempänä koulutuksena olen suorittanut mäyräkoirien ajokokeen palkintotuomarikortin.

Olen valmistunut urheilukoirahierojaksi syksyllä 2006 ja olen Kennelliiton pätevöimä tunnistusmerkitsijä.  Useamman rodun trimmausta olen myös opetellut vuosien varrella ja työskentelen pääasiassa koiria trimmaten ja hieroen sekä eläinlääkärin avustajana toimien. Päätyö löytyy omasta yrityksesta, U:gin Lemmikkipuoti Oy:stä.
Ja opiskelu jatkuu, aina löytyy uutta opittavaa itsensä kehittämiseksi kun pitää mielen avoimena.

Ensimmäinen kasvattamani pentua on syntynyt -85. Kennelnimi minulle on myönnetty -94. Kasvattini ovat ensimmäisiä pentuja lukuun ottamatta saksanpaimenkoiria, kääpiösnautsereita tai kk.mäyräkoiria. Tarkoitukseni ei ole kerätä kotiin suurta koiramäärää, vaan kasvatustyöni perustuu paljon yhteistyökykyisiin sijoitusperheisiin, joita ilman en onnistuisi, suurkiitos heille. Haluan harrastaa koirieni kanssa, en tyytyä pelkkään perushuoltoon.

Tavoitteeni on kasvattaa rodunomaisia, terveitä koiria, joista on iloa omistajilleen ja  joiden kanssa on mukava harrastaa. Jalostukseen käytän vain tutkitusti terveitä ja tasapainoisia koiria. Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamana, rekisteröitynä ja tunnistusmerkittynä. Mukaansa pentu saa kirjallisen  hoito-ohjeen sekä ruokaa, jota se on kasvatuskodissaan tottunut syömään. Haluan olla yhteydessä kasvatteihini koko niiden elinkaaren ja olla apuna mahdollisissa eteen tulevissa ongelmissa sekä tietysti niissä elämän kohokohdissa. Vain näin voin kehittää kasvatustoimintaani haluamaani suuntaan.

Etusivulle